United-Kingdom Germany Romania France Italy Spain Hungary Denmark Czech-Republic Poland Israel

Download Audioguide in romanian

If your Browser plays the mp3-file directly, use right-click and „save target as” for download.

21 iunie

Heart of the WorldCu ocazia solstițiul de vară și a Zilei Internaţionale Yoga din acest an, invităm oameni de toate religiile, credințele, preocupările sociale şi de pe orice cale spirituală, oameni de toate vârstele și naționalitățile să participe cu inima și cu iubire la unison, timp de 7 minute, la o meditație-rugăciune planetară pentru bunăstarea planetei noastre și a întregii omeniri și pentru pace pe Pământ.

Introducere

(poate fi citită tuturor, dacă această meditație se realizează în grup

Pământul este un organism multi-sistemic. Orice i se petrece ne afectează pe fiecare dintre noi. Orice i se petrece fiecăruia dintre noi îl afectează în mod direct. Pământul este o ființă vie; pietrele, plantele, animalele, oceanele, atmosfera sa sunt toate interdependent corelate într-un super-organism biologic. Această planetă este capabilă să reziste entropiei, să-şi auto-regleze temperatura, proporția de oxigen, concentrația de sare din oceane și toate celelalte elemente care participă la procesul de susţinere a vieții. Toate acestea arată că Pământul are și o inimă, că există un „eu” unic, foarte diversificat, în interiorul acestui sistem. De aceea, multe culturi consideră că “nu putem tăia nici măcar o frunză fără a influența întreaga planetă”.

Această manifestare spirituală unică vine în sprijinul acțiunilor realizate pentru vindecarea Pământului, pentru trezirea conştiinţei umanității și pentru evitarea unei catastrofe globale care ar putea fi generată de tendințele distructive ale rasei umane.

Această meditație-vizualizare-rugăciune se bazează pe conştientizarea existenței (pe nivelurile subtile de manifestare) unei intercomunicări planetare profunde. O intenție puternic manifestată poate reverbera în întregul Pământ, dincolo de limitele spațiului și ale timpului. O pietricică aruncată într-un lac va crea cercuri concentrice de valuri tot mai mari pe apă, făcând să vibreze, în cele din urmă, întreaga suprafață a lacului. În același mod, conștiința umană generează un câmp nelocalizat de informație de o intensitate semnificativă, care poate produce efecte globale la nivelul planetei noastre și chiar al întregului Univers. Potrivit tuturor sistemelor spirituale autentice, iubirea este legătura misterioasă care uneşte totul. O rețea de inimi pline de iubire poate accesa și activa cu ușurință această structură planetară intercomunicantă. De fiecare dată când ne centrăm în inima noastră, accesând centrul nostru spiritual enigmatic, ne conectăm simultan la această rețea planetară de energie. Astfel, tot ceea ce păstrăm în inima noastră devine în mod spontan o vibrație ce animă toată această rețea, propagându-se chiar în întregul Univers. 

Și iată modul în care vom proceda …

Următoarele indicaţii sunt recomandate pentru a asigura eficiența și coerența la nivel mondial a acestei meditații. Descărcați ghidul audio de la începutul acestei pagini.

Un mic preparat…

Ne pregatim realizând un zâmbet interior către inima noastră. 
Pentru aceasta, pur și simplu închidem ochii și zâmbim. Zâmbetul interior nu trebuie neapărat să apară pe față. Poate fi un proces complet interiorizat. Devenim conștienți de energia specifică pe care acest zâmbet o produce în interiorul nostru. Este o energie a sufletului nostru, o manifestare plină de empatie, iubire și înțelegere. Apoi, printr-o mișcare gradată, lină și continuă, direcționăm această energie către zona inimii. Odată ce energia se acumulează, simțim efectul său purificator și energizant. La sfârșit, acum când suntem plini de acest zâmbet interior, proiectăm această energie dinspre inimă către tot corpul și, făcâd ca această energie să radieze, urmărim să percepem efectul de osmoză dintre inimă și restul ființei noastre.

Tehnica de meditație pentru cei care o realizează individual

Bun venit tuturor!

Mai avem acum aproximativ 60 de sec. până la începerea meditație „Inima lumii”, care se realizează la aceeaşi oră pe întreaga noastră planetă.

heart-meditation-prayer-01Te invităm să îţi găseşti locul potrivit, să te aşezi și să te interiorizezi.

Mai avem acum 30 de sec. până să începem… cu coloana vertebrală dreaptă… și picioarele pe podea. …Plasează-ţi mâinile pe genunchi.

Începem în 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Focalizează-ţi atenţia asupra respirației. …Urmăreşte cu atenție… cum inspiri şi expiri. …Simte cum trupul tău se relaxează. …Inspiră energie proaspătă, pură și expiră energia viciată..

heart-meditation-prayer-02Direcţionează-ţi atenția către mijlocul pieptului… și centrează-te în inimă.

…Acum devino treptat conștient de faptul că întregul univers este plin de energia iubirii divine. …Simte această iubire. Simte cum ea se revarsă în ființa ta… din toate direcțiile. …Simte cum această iubire îţi umple inima cu fiecare respirație.

Acum, vizualizează cum aceasta energie devine din ce în ce mai puternică, …din ce în ce mai strălucitoare, …topind orice contracție și orice frică, umplându-ţi inima de bucurie, …de iubire, …de unitate, …de lumina … și de speranță.

heart-meditation-prayer-04Din această stare de plenitudine, urmăreşte să intri în legătură, la nivelul inimii, cu toţi cei care participă chiar acum la această meditație, în întreaga lume. Simte cum iubirea și lumina curg ca o rază din inima ta… în inimile oamenilor din jurul tău… ale oamenii din orașul tău. …Vizualizează cum această rază ajunge la toți oamenii din țara ta, …apoi la toţi oamenii de pe continent tău …și apoi în inimile tuturor oamenilor din întreaga lume. Acum percepe cum se creează gradat o rețea de inimi. O reţea minunată, magică de iubire, …lumină, …fraternitate …și recunoștință faţă de viață, …care îmbrățișează întreaga noastră planetă.

heart-meditation-prayer-05Acum vizualizează că această planetă este acoperită de câmpii verzi, de păduri verzi, …de poieniţe cu flori, …de ape cristaline, …de un cer albastru, …de aer curat, …de soluri fertile… și de animale sănătoase, toate pline de viață și de vitalitate. …Imaginează-ţi acum că toți oamenii de pe planeta noastră trăiesc în pace, …în abundență …şi într-o stare de sănătate deplină, …folosind tehnologii nepoluante …şi cum fiecare dintre ei creşte în înţelepciune şi în gradul de spiritualizare. Vizualizează că intrăm cu toţii într-o nouă eră a păcii și a iluminării, …a deschiderii și a fraternităţii.

heart-meditation-prayer-06Cu ajutorul intenției tale, proiectează o rază intensă de lumină alb-strălucitoare prin care trimite iubirea și recunoștința ta sinceră asupra acestei imagini a planetei noastre iubite. Vizualizează cum planeta noastră este complet învăluită de această energie a iubirii necondiționate. …Mergând mai departe, menţine această viziune luminoasă a umanității în sfera celor mai profunde speranțe ale tale. Lasă iubirea şi dăruirea să îţi lumineze toate gândurile si toate acțiunile și fii convins, în inima ta, că această realitate este posibilă și chiar se va manifesta, dacă îi permitem să se manifeste în viețile noastre, din cele mai înalte sfere ale iubirii si luminii divine.

Cu această stare de plenitudine, revino gradat, inspirând şi expirând conștient. Devino conștient de corpul tău fizic și apoi deschide uşor ochii.

Tehnica de meditație pentru grupuri de persoane

Bun venit tuturor!

Mai avem acum aproximativ 60 de sec. până la începerea meditația „Inima lumii”, care se realizează la aceeaşi oră pe întreaga noastră planetă.

heart-meditation-prayer-07Va invitam acum sa formaţi un cerc sau o spirală şi să vă țineți de mâini. Palma stângă trebuie să fie orientată către în jos, pentru a primi energie de la persoana din stânga…. palma dreaptă trebuie să fie orientată către în sus, pentru a trimite energie către persoana din dreapta. Vă rugăm să vă relaxați și să vă interiorizaţi.

Mai avem acum 30 de sec. până să începem…

Focalizaţi-vă atenţia asupra respirației. …Urmăriţi cu atenție… cum inspiraţi şi expiraţi. …Simţi cum trupul vi se relaxează din ce în ce mai mult. …Inspiraţi energie proaspătă, pură și expiraţi energia viciată.

Începem în 10… 9… 8…7… 6… 5… 4… 3… 2… 1

Direcţionaţi-vă atenția către mijlocul pieptului… și centraţi-vă în inimă. …

heart-meditation-prayer-02…Acum deveniţi treptat conștienți de faptul că întregul univers este plin de energia iubirii divine. …Simţi această iubire. Simţiţi cum ea se revarsă în ființa voastră… din toate direcțiile. …Simţiţi cum această iubire vă umple inima cu fiecare respirație.

Acum, deveniţi conștienți de energia iubirii care este prezentă în inima fiecărei persoane din grupul vostru. Vizualizați cum aceasta energie a iubirii curge ca o rază din inima voastră prin mâna dreapta, către persoana din dreapta voastră. Simţi cum primiţi o rază de energie a iubirii prin mâna stângă, de la persoana din stânga voastră… Simțiți cum energia curge de la stânga la dreapta în grupul vostru, ca un flux de lumină alb-strălucitoare, unindu-vă pe toți.

Acum, vizualizaţi cum aceasta energie devine din ce în ce mai puternică, …din ce în ce mai strălucitoare, …depăşind toate barierele şi diferenţele dintre voi, topind orice contracție… unind toate inimile într-un sentiment de iubire… de bucurie, …de unitate, …de lumina și de speranță.

heart-meditation-prayer-04Simţiţi cum iubirea și lumina curg ca o rază din inima voastră… în inimile oamenilor din jurul vostru… ale oamenilor din orașul vostru. …Vizualizaţi cum această rază ajunge la toți oamenii din țara voastră, …apoi la toţi oamenii de pe continentul vostru …și apoi în inimile tuturor oamenilor din întreaga lume. Acum percepeţi cum se creează gradat o rețea de inimi. O reţea minunată, magică de iubire, …lumina, …fraternitate …și de recunoștință faţă de viață, …care îmbrățișează întreaga noastră planetă.

heart-meditation-prayer-05Acum vizualizaţi că această planetă este acoperită de câmpii verzi, de păduri verzi, …de poieniţe cu flori, …de ape cristaline, …de un cer albastru, …de aer curat, …de soluri fertile… și de animale sănătoase, toate pline de viață și de vitalitate. …Imaginaţi-vă că toți oamenii de pe planeta noastră trăiesc în pace, …în abundență …şi într-o stare de sănătate deplină, …folosind tehnologii nepoluante …şi cum fiecare dintre ei creşte în înţelepciune şi în gradul de spiritualizare. Vizualizaţi cum intrăm cu toţii într-o nouă eră a păcii și a iluminării, …a deschiderii și a fraternităţii.

heart-meditation-prayer-06Cu ajutorul intenției voastre, proiectaţi o rază intensă de lumină alb-strălucitoare prin care trimiteţi iubirea și recunoștința voastră sinceră asupra acestei imagini a planetei noastre iubite. Vizualizaţi cum planeta noastră este complet învăluită de această energie a iubirii necondiționate. …Mergând mai departe, păstraţi această viziune luminoasă a umanității în sfera celor mai profunde speranțe ale voastre. Lăsaţi iubirea şi dăruirea să vă lumineze toate gândurile si toate acțiunile și fiţi convinşi, în inimile voastre, că această realitate este posibilă și chiar se va manifesta, dacă îi permitem să se manifeste în viețile noastre, din cele mai înalte sfere ale iubirii si luminii divine.

Cu această stare de plenitudine, reveniţi gradat, inspirând şi expirând conștient. Deveniţi conștienţi de corpul vostru fizic și apoi deschideţi uşor ochii.