„A Világ Szíve” – 7 perces meditáció

United-Kingdom Germany Romania France Italy Spain Hungary Denmark Czech-Republic Poland Israel

június 21

Heart of the WorldEzen a nyári napfordulón és egyben a jóga világnapján, meghívunk mindenkit vallástól, hitrendszertől, spirituális úttól, társadalmi törekvéstől, korosztálytól és nemzetiségtől függetlenül, hogy vegyen részt a szívével és szeretetével egy hét perces egyidejűleg végzett világméretű ima-meditáción a bolygó és az emberiség jólétéért és egyben a békességért a Földön.

Bevezetés

(felolvasható mindenkinek, amikor csoportos meditációt végezzük)

A Föld egy összetett rendszer. Bármi is történik vele, az mindannyiunkra hatással van. Bármi ami valamelyikünkkel történik, közvetlen módon befolyásolja a Földet. A Föld egy élő entitás; kövei, növényei, állatai, óceánjai, a égköre  összekapcsolódnak egymással egy komplex biológiai rendszert alkotva. A bolygó  képes ellenállni az entrópiának, szabályozni a hőmérsékletet, az oxigén arányát a légkörben, az óceánok sókoncentrációját, és minden más elemet, ami részt vesz az élet fenntartásában a bolygón. Mindezek alapján azt mondhatjuk, hogy a Föld bolygónak is van szíve, van egy különálló „Én“,  ezen a hihetetlenül változatos rendszeren belül. Ezért nagyon sok kultúrában azt tartják, hogy „nem téphetünk le még egy levelet sem úgy, hogy az ne lenne hatással az egész bolygóra“.

Ennek az egyedülálló spirituális megnyilvánulásnak  az a célja, hogy kapcsolódjunk a Föld bolygó gyógyítására irányuló akcióhoz, növeljük az emberiség tudatosságának szintjét  azért, hogy elkerüljük azt a bolygószínű katasztrófát, ami az emberiség pusztító viselkedésének hatására bekövetkezhet.

Ez az imával és vizualizációval egybekötött meditáció a mély bolygószintű kommunikáció kifinomult szinten való létezésének tudásán alapszik. Egy erőteljesen megnyilvánított szándék képes rezgésbe hozni az egész Föld bolygót túllépve a tér és az idő korlátait. Ha bedobunk egy kavicsot a vízbe kifelé áramló körkörös hullámok jönnek létre, egyre nagyobbá növekedve, ami végül az egész tó felületét rezgésbe hozza. Ugyanígy az emberi tudat egy nem-lokalizált (kiterjedt) teret hoz létre, mely jelentős intenzitással és információval bír és globális hatásai lehetnek a Föld bolygón, sőt akár az egész Univerzumban. Minden hiteles spirituális rendszer szerint a szeretet a rejtélyes kapocs, mely mindent egyesít. A szerető szívű emberek hálózata könnyedén hozzáférhet ehhez a bolygószintű kommunikációs rendszerhez és aktiválhatja azt. Minden alkalommal, amikor a szívünkbe összpontosítunk, amikor belépünk a rejtélyes spirituális középpontunkba, egyidejűleg ehhez a bolygószintű energetikai hálózathoz kapcsolódunk. Ezáltal minden, amit a szívünkben tartunk, spontán módon az egész hálózatot megmozgató rezgéssé alakul, ami továbbhaladva az egész univerzumot eléri.

Ehhez a következőket fogjuk tenni:

Javasoljuk az elkövetkező lépések figyelembevételét, hogy biztosítsuk ennek a meditációnak a világszintű egyidejűségét és hatékonyságát. Letöltheti az audio útmutatót az angol oldal tetején.

Egy rövid előkészület…

Felkészítjük magunkat megvalósítva egy belső mosolyt –a szívünknek mosolygunk. Ehhez egyszerűen behunyjuk a szemünket és mosolygunk. A belső mosolynak nem kell feltétlenül látszania az arcon. Ez lehet csupán egy teljesen belső folyamat. Tudatosítjuk a specifikus energiát, amit a belső mosolyunk előidéz a lényünkben. Ez a lelkünk egy energiája, teljes megnyilvánulása az együttérzésnek, a szeretetnek és a megértésnek. Majd fokozatosan, könnyedén és folyamatos áramlatban a szív környékére irányítjuk ezt az energiát. Amint az energia felhalmozódik, kezdjük érezni a tisztító és energizáló hatását. Végül feltöltődve ezzel a belső mosollyal, kisugározzuk ezt az energiát a szívünk tájékáról az egész testünkbe, tudatosítva az ozmózist a szívünk és lényünk többi része között.

Egyénileg végzett meditációs technika

Üdvözlünk mindenkit!

Még körülbelül 60 másodperc van hátra, hogy elkezdjük a Világ Szíve meditációt, amelyet egyidejűleg végzünk az egész Föld bolygón.

Találd meg a kényelmes ülőhelyedet, és figyelj befelé.

Harminc másodperc múlva kezdjük.

heart-meditation-prayer-01Ülj egyenes gerinccel és a talpaid legyenek a földön. A tenyereid a térdeden pihenjenek.

Figyelmedet irányítsd a légzésedre. Kövesd figyelemmel hogyan áramlik be- és kifelé. Érezd, ahogy a tested egyre jobban ellazul. Lélegezz be friss, tiszta energiát és lélegezd ki az elhasznált energiát.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 és kezdjük

Irányítsd a figyelmedet a mellkasod közepére, és összpontosíts a szívedbe.

heart-meditation-prayer-02Most fokozatosan érzékeld, ahogy az egész lényed áthatja az isteni szeretet energiája. Érezd ezt a szeretetet. Érezd ahogy minden irányból beáramlik  a lényedbe. Érezd ahogy ez a szeretet minden egyes légzéssel kitölti a szívedet.

Képzeld el, vizualizáld, ahogy ez az energia egyre erősebbé válik, egyre fényesebbé, feloldva minden blokkot, félelmet, megtöltve a szívedet örömmel, szeretettel, egységgel, fénnyel, és reménnyel.

heart-meditation-prayer-04Ebből a teljességállapotból kiindulva, kapcsolódjunk mindazok szívéhez, akik most egyidejűleg világszerte részt vesznek ebben a meditációban.   Érezd, ahogy a szeretet és a fény árad kifele a szívedből, mindazok szívébe akik körülötted vannak, a városodban élő emberek szívébe.   Kövesd a sugarat amíg eléri az országodban lakó összes ember szívét, majd minden embert kontinenseden, és érezd ahogy eléri az egész világon az összes ember szívét. Fokozatosan érzékeld ahogy egy szívhálózat létrejön. Érezd ahogy a csodálatos, varázslatos szeretet, fény, testvériség, az életért való hála hálózata átöleli az egész világot.

heart-meditation-prayer-05Most képzeljük el, ahogy a bolygót zöld mezők, zöld erdők, virágmezők, kristálytiszta vizek, kék ég, friss levegő, termékeny földek borítják, valamint erőtől duzzadó állatok, mind élettel és  vitalitással telve. Képzeld el, ahogy minden ember a földön békében él, bőségben, teljes egészségben, tiszta technológiákat használva és mindenki növekedik a spiritualitásban és a bölcsességben. Lásd ahogy mindannyian egy új Korba lépünk, amire a béke és a megvilágosodás, a nyitottság és az összetartozás lesz jellemző.

heart-meditation-prayer-06Határozott szándékkal vetíts ki egy intenzív ragyogó fehér fénysugarat, amely a szereteted és a szívbeli háládat küldi erre a jövőképre a mi szeretett bolygónkról.  Lásd ahogy az egész bolygónkat teljesen beborítja a feltétel nélküli szeretet energiája.  A továbbiakban, tartsd ezt a ragyogó képet az emberiségről a legmagasabb reményeid között. Hagyd hogy a szereteted és az odaadásod átragyogjon minden gondolatodon, minden cselekedeteden, és a szíved mélyén tudd, hogy ez valóban lehetséges, és megvalósul, ha mi hagyjuk, hogy megnyilvánuljon az életünkben a legmagasabb szeretet és az isteni fény szintjéről.

Ezzel a teljességgel, fokozatosan visszatérünk, tudatosítjuk a ki és belégzést.  Figyelmünket a fizikai testre irányítjuk és lassan kinyitjuk szemünket.

Csoportos meditációs technika

Üdvözlünk mindenkit!

Még körülbelül 60 másodperc van hátra, hogy elkezdjük a Világ Szíve meditációt, amelyet egyidejűleg végzünk az egész Föld bolygón.

heart-meditation-prayer-07Kérjük fogjátok meg egymás kezét a körben vagy egy spirál alakzatban felállva. A bal tenyér lefele néz, azon keresztül fogadjuk be az
energiát a bal oldalunkon álló személytől, a jobb tenyér fölfele néz ezáltal áramoltatjuk az energiát a jobb oldalunkon levő személynek.

Lazuljunk el és figyeljünk befelé.

Harminc másodperc múlva kezdjük.

Figyelmünket irányítsuk a légzésre.  Kövessük figyelemmel hogyan áramlik be- és kifelé.  Érezzük, ahogy a testünk egyre jobban ellazul. Lélegezzünk be friss, tiszta energiát és lélegezzük ki az elhasznált energiát.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 és kezdjük

Irányítsuk a figyelmünket a mellkas közepére, és összpontosítsunk a szívbe.

heart-meditation-prayer-02Most fokozatosan érzékeljük, ahogy az egész lényünket áthatja az isteni szeretet energiája.  Érezzük ezt a szeretetet. Érezzük ahogy minden irányból beáramlik  a lényünkbe. Érezzük ahogy ez a szeretet minden egyes légzéssel kitölti a szívünket.

Most tudatosítsuk hogy ez a szeretetenergia  jelen van  a csoportban minden ember szívében. Képzeljük el ahogy ez a szeretetenergia mint egy sugár áramlik a szívünkből a  jobb  kézen keresztül a tőlünk jobbra álló emberhez. Érezzük ahogy szeretetet energiasugarat kapunk a bal kézen keresztül a bal oldali embertől. Érezzük, hogy az energia balról jobbra áramlik a csoportban, mint egy ragyogó fehér fényfolyam, egyesítve mindannyiunkat.

Most vizualizáljuk, ahogy ez az energia egyre erősebbé és egyre fényesebbé válik, túllépve minden egymás közötti akadályon és különbözőségen, és felold minden blokkot, megtölti szívünket örömteli szeretettel, egységgel, fénnyel, és reménnyel.

heart-meditation-prayer-04Érezzük, ahogy a szeretet és a fény kiárad a szívünkből, mindazok szívébe akik körülöttünk vannak, a városunkban élő emberek szívébe. Kövesd a sugarat amíg eléri az országodban lakó összes ember szívét, majd minden embert kontinenseden, és érezd ahogy eléri az egész világon az összes ember szívét. Fokozatosan érzékeld ahogy egy szívhálózat létrejön. Érezzük ahogy a csodálatos, varázslatos szeretet, fény, testvériség, az életért való hála hálózata átöleli az egész világot.

heart-meditation-prayer-05Most képzeljük el, ahogy a bolygót zöld mezők, zöld erdők, virágmezők, kristálytiszta vizek, kék ég, friss levegő, termékeny földek borítják, valamint erőtől duzzadó állatok, mind élettel és vitalitással telve. Képzeljük el, ahogy minden ember a földön békében él, bőségben, teljes egészségben, tiszta technológiákat használva és mindenki növekedik a spiritualitásban és a bölcsességben. Kísérjük figyelemmel ahogy mindannyian egy új Korba lépünk, amire a béke és a megvilágosodás, a nyitottság és az összetartozás lesz jellemző.

heart-meditation-prayer-06Határozott szándékkal vetítsünk ki egy intenzív ragyogó fehér fénysugarat, ami a szereteted és a szívbeli háládat küldi erre a jövőképre szeretett bolygónkról. Figyeljük meg ahogy az egész bolygónkat teljesen beborítja a feltétel nélküli szeretet energiája. A továbbiakban, tartsuk meg ezt a ragyogó képet az emberiségről a legmagasztosabb reményeink között. Hagyjuk hogy a szeretetünk és az odaadásunk átragyogjon minden gondolatunkon, minden cselekedetünkön, és a szívünk mélyén tudjuk, hogy ez valóban lehetséges, és megvalósul, ha hagyjuk, hogy megnyilvánuljon az életünkben a legmagasabb szeretet az isteni fény szintjéről.

Ezzel a teljességgel, térjünk vissza fokozatosan, tudatosítjuk a ki és belégzést. Irányítsuk figyelmünket a fizikai testre és lassan nyissuk ki szemünket.